Meesterlijke stillevens door Roman Reisinger.

uit 2010 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Stilleven met kelk en vijgen

2021

Stilleven met kelk en vijgen TE KOOP

Tulpenstilleven in glazen pot

2020

Tulpenstilleven in glazen pot TE KOOP

Stilleven met conference peer

2019

Stilleven met conference peer TE KOOP

Stilleven met 4 Sint-Jacobschelpen

2018

Stilleven met 4 Sint-Jacobschelpen TE KOOP

Bloemstilleven met blauwe druifjes

2018

Bloemstilleven met blauwe druifjes TE KOOP

Bloemstilleven met irissen

2018

Bloemstilleven met irissen TE KOOP

Stilleven met aardewerk en eieren

2013

Stilleven met aardewerk en eieren TE KOOP

Stilleven met rozen

2012

Stilleven met rozen TE KOOP 'Een mooie roos moet geuren'.... Mede daardoor kon Roman deze ouderwetse, stevige Engelse rozen niet weerstaan. Het is een klein, romantisch stilleven geworden met een 'heerlijke geur'.

Stilleven met koperwiek

2012

Stilleven met koperwiek TE KOOP Opgetogen namen we de koperwieken in februari een aantal keren waar in onze voortuin. Na een paar dagen verwoede pogingen om het dier te fotograferen vloog een exemplaar zich (spijtig genoeg) te pletter tegen mijn atelierraam.... een 'naakte' vogel in alles wat hij is. Koperwieken zijn slechts enkele weken per jaar in de winter in Nederland en trekken door naar Scandinavië om zich voort te planten.

Stilleven met zeepokken

2012

Stilleven met zeepokken TE KOOP   Schelpen en zeepok (l. naar r.): Pterynotus alatus, Megabalanus coccopoma (roze zeepok) Angaria delphinius.  We vonden het interessant om te lezen dat een Nederlandse onderzoeker onlangs een tropische zeepok heeft aangetroffen in het ijskoude water van de Oosterschelde. Dit is de eerste keer dat de soort (Megabalanus coccopoma) levend werd aangetroffen in Nederlandse wateren aan de kust. Eerder werden wel dode exemplaren gevonden in de buurt van de koelwaterinstallatie van de energiecentrale in Borssele. Exoot
De roze zeepok komt van oorsprong niet voor in Nederland. De soort hoort thuis aan de westkusten van Centraal en Zuid-Amerika. Mogelijk is de soort in Europa terecht gekomen door zich te hechten aan scheepsrompen en zo de oceaan over te steken. De eerste waarneming ervan dateert van 1851. Voor de Belgische kust werd de soort levend op boeien waargenomen in 1997. Windparken
De grote roze zeepokken waren eerder al tijdens het onderzoek bij het Offshore Windpark Egmond aan Zee aangetroffen. Toen werden enkele exemplaren gevonden. Destijds was niet bekend of de pok ook al aan de kust voorkwam. Groot
De in het Engels ‘Titan Acorn Barnacle’ genaamde roze zeepok heeft geen officiële Nederlandse naam. De Engelse naam geeft al iets weg over de maat van de zeepok ten opzichte van andere soorten. Deze soort groeit met zijn maximale afmeting van meer dan 5 centimeter uit tot een ware reus onder de zeepokken. Inheemse zeepokken (Balanus crenatus) worden maximaal enkele centimeters en zijn vaak maar enkele millimeters lang.

Stilleven met narcissen

2011

Stilleven met narcissen TE KOOP Dit stilleven is de opvolger van het stilleven met chocoladevlokken. Voor de compositie paste het beertje qua textuur uitstekend bij die van de narcissen en de pot.  Het beestje zit qua kleur in hetzelfde kleurengamma als dat van de narcissen. Het zou een mooi stilleven kunnen zijn voor in een hal van een woonhuis vanwege het wuivende pootje van het aandoenlijke beertje.  Dit eigentijdse en -zinnige stilleven hebben wij voor eerst kunnen laten zien op de Open Art Fair Utrecht. Het oogste veel positieve reacties. Natuurlijk wordt met dit oud aandoende stilleven het voorjaar en speelsheid in de mens verbeeld. In het oosten beschouwde men vroeger de narcis als een geestelijke, spirituele bloem. Volgens de Grieken wijst de bloem op de zelfliefde en hoort daarom met name bij de jeugd. Deze laatste betekenis heeft zich binnen de kerk voortgezet. We vinden de bloem dikwijls terug op Maria-afbeeldingen en op voorstellingen van de geboorte van Christus als symbool van de nieuwe jeugd. Een narcis in een paradijsvoorstelling of in afbeeldingen van de aankondiging aan Maria symboliseert op die plaatsen goddelijke overwinning op de menselijke zelfzucht en eigenliefde.

Stilleven met stenen

2010

Stilleven met stenen TE KOOP Deze stenen komen uit de Spaanse Pyreneeën (rond een ertsmijn). Fascinerend om te zien hoe elke steen een andere weg heeft gevonden en hoe die door de natuurlijke elementen tot een andere vorm en structuur hebben geleid. Aanvulliend het volgende stukje tekst uit "Mythen" van Karen Amstrong: De oudste mythologieen leerden de mensen achter de tastbare wereld een werkelijkheid te zien die 'iets anders' belichaamde.   Maar daar was geen geloofsvertrouwen voor nodig, want in die tijd bestond er geen metafysische kloof tussen het heilige en het wereldse. Als deze eerste mensen naar een steen keken, zagen ze geen inert, nietszeggend stuk rots. Voor hen belichaamde een steen kracht, bestendigheid, betrouwbaarheid en een absolute zijnswijze, die niets gemeen had met de kwetsbare menselijke staat. Juist dat anders-zijn maakte stenen heilig.